• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
Onze vestigingen Melick Beek

Aixam Brommobielen

Brommobielcenter Limburg, officieel Aixam dealer


Aixam
is een industrieel concern dat gevestigd is te Frankrijk in de regio Rhône-Alpes, in Aix-les-Bains (Savoie) en in Chanas (Isère). Sinds de oprichting heeft Aixam een regelmatige groei doorgemaakt, die dankzij de ontwikkeling van de Europese markt nog in een versnelling is geraakt. Zo ging de productiecapaciteit tussen 1986 en 1998 omhoog van 3000 naar 15.000 voertuigen, terwijl de omzet van 9 miljoen naar 81 miljoen euro steeg. In 2007 steeg de omzet van AIXAM MEGA naar meer dan 120 miljoen euro.

Productie

Met een productie van ongeveer 15.000 voertuigen per jaar en een uitgebreid distributienetwerk bevestigt AIXAM in 2010 - met een marktaandeel van rond 40% - wederom de positie van marktleider die het sinds 1987 inneemt. Dankzij de afstemming van de Europese wetgeving op o.a. de Nederlandse wetgeving voor het rijden zonder (auto)rijbewijs, ging de Europese markt in 1997 open, wat een aanzienlijke toename van de productieomvang tot gevolg had.

Aixam Brommobielen en Mega Multitrucks

AIXAM heeft er daarom voor gekozen om op grote schaal te investeren in nieuwe technologieën en bedrijfsinstallaties. Direct gevolg: enerzijds een aanzienlijke daling van de kostprijs, die wordt doorberekend in de verkoopprijs, en anderzijds een enorme sprong voorwaarts wat betreft de kwaliteit en betrouwbaarheid van haar voertuigen.

Historie Aixam

Van de introductie van het eerste (auto)rijbewijsvrije voertuig in 1975 tot en met het innovatieve assortiment in 2010. Van de geboorte van het bedrijf AIXAM in 1983 tot en met de komst van het merk MEGA.

In het schema hierboven ziet u chronologisch de belangrijkste wapenfeiten in de geschiedenis van het merk AIXAM en het concern AIXAM-MEGA. Nog niet toegevoegd is het nieuwe gamma IMPULS 2010 met de nieuwe Aixam Crossline en de nieuwe Aixam City en City S.

Heeft u nog vragen of wilt u eens vrijblijvend in contact komen? Vul dan onderstaand contactformulier in.


by Mediazo