• Haal en breng service
 • De nummer 1 Aixam Dealer
 • Totaal ontzorgd
Onze vestigingen Melick Beek

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 • Wat is een brommobiel?

  Een brommobiel is een vierwielige bromfiets. Een brommobiel is voorzien van een gesloten carrosserie en heeft een motorvermogen van maximaal 4kW met een maximale snelheid van 45 kilometer per uur. Een brommobiel heeft een kenteken, rijbewijs en verzekeringsplicht.

  Meer informatie over brommobielen

 • Welk rijbewijs heb ik nodig?

  In Nederland wordt de brommobiel gelijk gesteld aan de bromfiets. Dit betekent dat u als bestuurder van een brommobiel dient te beschikken over een rijbewijs AM. Heeft u een rijbewijs B of groter, dan beschikt u automatisch over het AM rijbewijs. Ook wanneer u rijbewijs is verlopen behoudt u uw AM rijbewijs.

 • Hoe oud moet ik zijn om in een brommobiel te rijden?

  U moet minimaal 16 jaar oud zijn om een brommobiel te mogen besturen. Voor deze eis kunt u echter wel een ontheffing aanvragen op grond van artikel 5 van het Reglement Rijbewijzen. Deze ontheffing kunt u aanvragen bij de gemeente of Provincie.

 • Hoe hard mag ik rijden?

  De maximumsnelheid binnen en buiten de bebouwde kom is respectievelijk 30 en 40 kilometer per uur, tenzij anders aangegeven. Minister Eurlings heeft deze maximumsnelheid op rijbanen verhoogd naar 45 kilometer per uur. 

 • Met hoeveel personen mag ik in een brommobiel rijden?

  Er mag één persoon naast de bestuurder plaats nemen. Wanneer de passagier jonger is dan 12 jaar en kleiner dan 1.50m moet de passagier in een goedgekeurd kinderzitje plaats nemen. Het is verboden om een kinderzitje achter de stoelen te plaatsen. U bent verplicht een gordel te dragen. Wanneer u een brommobiel zonder gordels heeft bent u verplicht een helm te dragen.

  Meer informatie over brommobielen

 • Wat is de definitie van een brommobiel en/of invalidenvoertuig?

  De officiele definitie van een brommobiel is: " een vierwielige met een gesloten carrosserie, een maximum leeggewicht van 350kg, een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van 45km per uur en een maximum vermogen van 4kW of 50cm3. Op onderstaande link kunt u alle artikels vinden met de officiële bepalingen. Klik hier om naar de wetsartikelen te gaan. 

 • Wanneer is een brommobiel ontstaan?

  Een brommobiel is ontstaan in de jaren 70 in Frankrijk. Begin jaren '80 werden deze brommobielen pas écht populair. Een brommobiel is daarmee niet zomaar een fenomeen, maar een product met lange termijn filosofie, gebaseerd op de marktbehoefte.

  Meer informatie over brommobielen

 • Moet ik mijn brommobiel verzekeren?

  Ja, wanneer u met uw brommobiel op de openbare weg wilt rijden bent u verplicht om minimaal een WA ( wettelijke aansprakelijkheid ) verzekering af te sluiten. 

 • Welk brommobiel past bij mij?

  Elk merk en type brommobiel heeft zo zijn eigen kenmerken en specificaties. Afhankelijk van uw wensen en eisen kunt u vervolgens uw brommobiel uitzoeken. Bij Brommobielcenter Limburg bent u aan het juiste adres om eens goed te vergelijken. 

  Meer informatie over merken en types brommobielen

 • Hoe veilig is een brommobiel?

  Door de gewichtsbeperking van max. 350kg is alles aan een brommobiel lichter uitgevoerd, zo ook de kooiconstructie en de maximum snelheid. De brommobielen van Aixam zijn uitgeroepen tot de meest veilige brommobielen volgens de ANWB. Het complete onderzoek en artikel kunt u hier lezen.

 • Mijn rijbewijs wordt niet meer verlengd. Kan ik ook mijn auto inruilen?

  Bij Brommobielcenter Limburg is het ook mogelijk om uw personenauto in te ruilen bij aankoop van een nieuwe of tweedehands brommobiel

 • Ik kan (helaas) niet naar Brommobielcenter Limburg komen, wat nu?

  Géén probleem. Brommobielcenter Limburg staat door heel Nederland en België goed bekend en natuurlijk hoort daar een service aan huis bij. Zo bieden wij mogelijkheden om de proefritten bij u in de buurt te organiseren en bieden wij een haal-en-breng service bij aankoop, verkoop of onderhoud van uw brommobiel. 

 • Heeft Brommobielcenter ook tweedehands brommobielen?

  Brommobielcenter Limburg heeft een enorm groot assortiment aan tweedehands brommobielen en invalidevoertuigen. Kijk onder onze occasions voor de actuele aanbiedingen.

 • Krijg ik garantie op mijn brommobiel?

  Bij aankoop van een nieuwe brommobiel geniet u naast de service van Brommobielcenter ook uiteraard de volledige fabrieksgarantie van één, twee of drie jaar. Ook kunt u genieten van een aankoop garantie op een tweedehands brommobiel. Informeer naar de voorwaarden.

 • Met welke kosten moet ik rekening houden naast de aankoop?

  Een brommobiel heeft uiteraard brandstof nodig. Daarnaast bent u verplicht om uw brommobiel minimaal te verzekeren met een WA ( wettelijke aansprakelijksheid ) verzekering te verzekeren. U bent verder geen wegenbelasting of houderschapsbelasting verschuldigd. 

 • Heeft een brommobiel onderhoud nodig?

  Ja, natuurlijk heeft een brommobiel ook onderhoud nodig. Het is belangrijk om regelmatig uw brommobiel te laten controleren door onze specialisten. Alleen dan kunt u met een gerust hart (blijven) vertrouwen op de werking en veiligheid van uw brommobiel. 

  Meer informatie over het onderhoud van een brommobiel

 • Een brommobiel is toch alleen voor invaliden en ouderen?

  Dan heb je wellicht de Aixam GTO nog niet gezien. De brommobielen van tegenwoordig zijn lang niet meer zo saai als vroeger en lijken steeds meer op volwaardige auto's. Het jongere publiek heeft de weg naar een brommobiel dus ook al gevonden. Steeds meer jongeren kiezen ervoor om 'lekker droog' te zitten te genieten van het comfort van een brommobiel. 

 • Heeft Brommobielcenter Limburg ook een haal- en breng service?

  Ja, Brommobielcenter Limburg beschikt over een eigen transportvrachtwagen en bieden wij de mogelijkheid om uw brommobiel te transporteren.

 • Ik ben op zoek naar een specifiek model brommobiel

  Bij Brommobielcenter Limburg kunt u uw zoekwensen kenbaar maken. Hiermee weet u zeker dat u geen enkele aanbieding meer hoeft te missen. 

 • Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden

  Ondanks dat onze website boordevol informatie staat is het mogelijk dat uw vraag nog niet werd beantwoord. Neem daarom direct contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Reageren mag uiteraard ook via het contactformulier. 

by Mediazo