• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
Onze vestigingen Melick Beek

Ontstaan en geschiedenis van de brommobiel

De brommobiel komt eigenlijk uit Frankrijk, waar in de jaren '70 gezocht werd naar een nieuw type makkelijk vervoermiddel waarmee men comfortabel, overdekt maar zonder rijbewijs kon en mocht rijden. In de jaren '80 werden de voertuigen populair. De brommobiel bracht mensen die moeite kregen met het besturen van hun auto, of die geen rijbewijs hadden een stuk vrijheid en onafhankelijkheid die een brommer of fiets niet bood. Dit tegen lage brandstofkosten en met weinig rompslomp.

Tegenwoordig

Er zijn de laatste jaren meer en meer brommobielen in het straatbeeld verschenen, ook zijn er diverse clubs en vereniging opgericht voor en door bezitters van brommobielen.

Ook wordt deze categorie voertuigen steeds diverser, er zijn meer en meer merken en types brommobielen beschikbaar. Op dit moment is het aanbod nieuwe en gebruikte brommobielen groot genoeg om hieruit een voor u passende keuze te maken.

De ANWB heeft eind 2002 negen verschillende merken getest en kwam tot de conclusie dat een brommobiel een goed alternatief is voor al diegenen die geen auto meer kunnen of mogen rijden, vooral in en om de stad, en dat er voldoende keuze is in modellen. Ook de veiligheid werd bekeken en als o.k. beoordeeld. Dit komt met name door de lagere snelheid van maximaal 45 kilometer per uur en het lage gewicht van deze voertuigen.

Moderne modellen, zoals bijvoorbeeld de Aixam A-serie, hebben een kooiconstructie en voldoen aan hoge veiligheidseisen. Daartoe worden ze aan diverse botsproeven onderworpen. 

by Mediazo