• Haal en breng service
  • De nummer 1 Aixam Dealer
  • Totaal ontzorgd
Onze vestigingen Melick Beek

Veiligheid

De veiligheid van een Brommobiel

AIXAM was de eerste fabrikant van brommobielen die zich bekommerde om de veiligheid van de gebruikers. 

Sinds 1988 onderwerpt Aixam al haar modellen aan crash tests door middel van botsingen aan de voor-, zij- en achterkant, hoewel de wetgeving dit niet voorschrijft. AIXAM is de enige fabrikant van brommobielen die voor al deze autotests is geslaagd.Dankzij deze extreem hoge eisen kunnen de gebruikers van AIXAM volkomen zorgeloos in hun veilige en comfortabele brommobielen rijden.

ACTIEVE Veiligheid

Dit betreft de afstelling van de AIXAM om een onberispelijke wegligging te verkrijgen, zodat het perfect gehoorzaamt aan alle manoeuvres die de bestuurder wil uitvoeren. Hiervoor ondergaan de voertuigen 3 tests: ISO-slalom, snelle slalom, gewone slalom.

PASSIEVE Veiligheid

Dit houdt in dat de inzittenden van de AIXAM in geval van een botsing maximaal beschermd worden. Om dit te waarborgen is er maar één oplossing: de crash tests.

De belangrijke autoconstructeurs gebruiken tegenwoordig steeds vaker buigzame, kunststof onderdelen. Dankzij deze materialen kunnen kleine schokken worden opgevangen zonder dat er werkzaamheden aan de carrosserie ontstaan, omdat dit materiaal na een lichte aanrijding zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt.

Bij een grote botsing blijkt de kooiconstructie een grote weerbaarheid te hebben. De hardheid van de carrosserie is dus geen teken van veiligheid, wél de kooiconstructie samen met de verstevigde veiligheidsbalken in de portieren. 

Omdat Aixam altijd een stap verder wil gaan en u een maximale veiligheid wil bieden, hebben wij een nieuwe verlichting, inclusief automatische inschakeling van de waarschuwingslichten bij hard remmen of een plotselinge snelheidsvermindering.

Wees veeleisend als het gaat om uw veiligheid en ga op weg in een AIXAM

by Mediazo